Home

Over ons

Modellen G-Bloxx pottenpers

Contact Us
g-bloxx bestellen
Dealers

Terms & Conditions


g-bloxx PottenPers
Postkade 174

2977AG Goudriaan
Nederland

Emailadres: info@g-bloxx.nl

Website: www.g-bloxx.nl

Download de brochure

Voor meer info: 0183-589198

pottenpers   soil blocker    presse de motte    edrtopfpresse
HomeOver onsModellenGebruikKopenRadiusBoekenwaslijnpalenContact
Zelf zaden telen

Inhoud


Dit handzame boek vertelt je de kunst van het zaden telen: plannen van je zaadteelt, bestuiven met de hand of door de natuur, schonen en bewaren van zaden van de meest voorkomende moestuingroentes.
Daarmee kun je je eigen oogst opnieuw uitzaaien en zo, jaar na jaar, het wonder van de natuur ten volle volgen en beleven.


Aan de orde komen o.a. een botanische en biologische introductie, het belang van bestuivers, zaadgoedmanipulatie en hybrides, isolatieafstanden en teeltplanning, benodigdheden, zaad schonen en bewaren.
Vervolgens instructies per meest voorkomende familie en meest gewilde soorten : bonen, bieten, kolen, wortelen, sla, uien, komkommers, tomaten. Duidelijke uitleg met veel praktische tips, je krijgt gelijk zin om te beginnen….

Prijs € € 17,95

Zelf zaden telen

Inhoud


Tuin smakelijk! bevat ontelbare tuintips, technieken, concrete voorbeelden en ervaringen Vera Greutink laat zien hoe je makkelijk en op een natuurlijke manier allerlei eetbare planten kunt telen en toepasbaar op verschillende schalen.
Of je nu een tuin in je potten kweekt, eenjarige groente teelt, of een mooie permanente bostuin aanlegt.
Vera leert je hoe je op een natuurlijke manier kunt tuinieren, waarin je met de natuur meewerkt.
Spuiten hoeft niet, de bodem wordt met respect behandeld, spitten blijft achterwege en eetbare planten worden in kleurrijke polyculturen geteeld. Hierdoor creëer je een gezonde en productieve tuin waarin je bodem en planten een natuurlijk evenwicht vinden, weerbaarder zijn en gezonder blijven.
Deze werkbesparende technieken maken tuinieren ook veel plezieriger en ook voor de drukke, moderne mens haalbaar.

Prijs € 24,95

Tuin smakelijk

Lang leve de oogst

Inhoud


Elk seizoen heeft een eigen aanbod aan verse groente- en fruitsoorten. Vooral de oogstmaanden van juni tot en met half november kennen een overaanbod aan groenten en vruchten. Wat kun je doen als je er te veel van hebt en je wilt voorkomen dat al dat lekkers op de composthoop terechtkomt?


Steriliseren, drogen, inkuilen etc. zijn milieuvriendelijke bewaarmethodes om verspilling tegen te gaan en het resultaat is heerlijk. Jam en chutney maken, sap persen, groenten drogen… Het zijn maar enkele van de vele technieken die ervoor zorgen dat je oogst lekker bewaard blijft.

Prijs € 5,75

Lang leve de oogst

Groenten in potten

Inhoud


Creëer een unieke eetbare pottentuin voor een jaar vol oogstplezier!
Lekkere zelfgekweekte groenten oogsten is niet louter weggelegd voor mensen met een grote lap grond. Heb je een kleine stadstuin of zelfs maar een vensterbank of een balkon, dan ontwerp je met potten en bakken een eigen eetbare minituin.
In Groenten in potten ontdek je hoe je met zo’n pottentuin van start gaat.
Dankzij de gedetailleerde info over 36 teelten oogst je een keur aan kraakverse groenten.
Groenten in potten presenteert 20 potten met in totaal 36 mogelijke beginnersgroenten. We hebben gekozen voor een unieke benadering met per pot een voor- en nateelt.
Elke pot schenkt je dus dubbel oogstplezier. Met combinaties als spinazie & paprika, rode biet & andijvie, krusla & courgette, en erwt & winterpostelein geniet je een heel jaar door van lekkers uit je pottentuin. In Groenten in potten vind je alle informatie die je nodig hebt: over goede potgrond, zaaien, planten en oogsten, extra voeding en wisselteelt bijvoorbeeld. Met behulp van beschrijvingen van de 36 teelten en de handige zaai-, plant- en oogstkalender geef je jouw pottentuin meteen vorm.

Prijs € 5,75

Groenten in potten

Bijzondere groentegids

Inhoud


25 biogroenten op de kaart gezet.
Met de herfst in het land wordt er overal ijverig geoogst: moestuiniers en bioboeren hebben hun handen vol met het oogsten en verwerken van verse groenten en fruit.
Jam en appelmoes maken lukt meestal nog wel, maar wat doe je met een overvloed aan courgettes of met minder bekende groenten zoals raapstelen en aardpeer?
Wie in de keuken aan de slag wil met biogroenten vindt in de Bijzondere groentegids de best gesmaakte bereidingswijzen voor vertrouwde en minder vertrouwde groenten.

Prijs € 5,75

Bijzondere groentegids

Ecologisch tuinieren

Inhoud


Hét standaardwerk over ecologisch tuinieren, waarin de Vereniging voor Ekologische Leef- en Teeltwijze (VELT) op basis van een grondige studie en veel ervaring een zeer gedetailleerd en up to date overzicht geeft van theorie en praktijk.


Deze grondig herziene editie (november 2014) bevat de nieuwste inzichten in verband met bodemleven, bodemzorg, bemesting en ziekten en plagen.

Verder hoofdstukken per gewas (88x): sla-achtigen, koolgewassen, vruchtgewassen en wortelgewassen, in detail beschreven. Gevolgd door cijfermateriaal, een lijst van de groentenamen in 5 talen, een uitgebreide literatuurverantwoording en dito register op onderwerpen en Nederlandse plantennamen. Met duidelijke tekeningen.

Een 'must' voor elke ecologische/biologische amateur-tuinier, van beginner tot vergevorderde.

Prijs € 43,50

Ecologisch tuinieren

Ecologisch tuinieren voor beginners

Inhoud


Dit handzame boekje is de perfecte kennismaking met ecologisch tuinieren.

Hoe verzorg je de bodem? Waarom kies je voor vruchtwisseling?

Hoe bescherm je je groenten tegen plagen en belagers?

Dan volgt een overzicht van de tuinactiviteiten van maand tot maand.

Er wordt uitgegaan van beginners met een kleine tuin. Ecologisch tuinieren is zo moeilijk niet.

Prijs € 9,95

Ecologisch tuinieren voor beginners.

Stappen naar een ecologische tuin

Inhoud


Synthese van nieuwe ecologische tuinkennis: over ontwerp, beplanting en groenvormen.

Successie is de rode draad doorheen dit boek. Aan de hand hiervan kun je gerichte keuzes maken.

Een duidelijk en doelgericht beheerplan voorkomt onaangename verrassingen zoals onnodig snoeiwerk, een berg groenafval en ongewenste kruidgroei. Een zeer uitgebreid boek over het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van een ecologische tuin. Met de natuur als voorbeeld wordt uitgebreid ingegaan op de grondsoort, de herkomst van de planten, hagen en heggen en andere groenvormen.

De bedoeling is een tuin te maken met de natuur als voorbeeld.

In een stadstuin kun je bijvoorbeeld de natuurlijke gelaagdheid van een bos nadoen.

Ongewenste onkruiden worden door beheersmaatregelen aangepakt en niet door chemische middelen. Ook wordt op de relatie van planten en inheemse dieren uitgebreid ingegaan.

Prijs € 38,50

Stappen naar een ecologische tuin

Sierlijk en kruidig

Inhoud


Keukenkruiden hebben naast een lekkere smaak, vaak een mooie bloeiwijze of een opvallend blad. Dat maakt ze tot leuke planten voor een bloemenborder. Een boeiende en bloeiende siertuin vol mooie én lekkere planten: met dit nieuwe kleurrijke Velt-boekje krijg je dat zo voor elkaar. Aantrekkelijke foto's, praktische informatie en kleine keukentips maken je warm om meteen aan de slag te gaan. Kruiden doen het vaak een stuk beter in het gezelschap van andere planten die dezelfde standplaats verkiezen, dan in een kruidentuintje waar je alle keukenkruiden verzamelt, louter omdat ze allemaal eetbaar zijn. In dit boekje lees je welke keukenkruiden een goed gezelschap vormen. We maakten een selectie van kruiden die lekker zijn in de keuken én die een meerwaarde geven aan de siertuin. Het resultaat? Een tuin die mooi, lekker en ecologisch is!

Prijs € 5,75

Sierlijk en kruidig

Bodem in balans

Inhoud


In een natuurlijke tuin groeien de planten uitbundig, geven ze uitzonderlijk smaakvolle oogsten en houden plaagdieren van zich af. Als ze dat niet doen, is er waarschijnlijk iets mis met hun voeding, missen ze nuttige micro-organismen om mee samen te werken, of hebben ze een tekort aan de energie waarmee ze normaal gesproken hun optimale voedingsstoffendichtheid bereiken. Je helpt de planten dan door ‘bij de bodem te beginnen’.


Bodem in balans biedt zes strategieën om gezondheid en overvloed in je natuurlijke tuin te krijgen. Dat begint met methoden als composteren, mulchen en het gebruik van compostthee, groenbemesters en polyculturen. In een notendop wordt het bodemvoedselweb beschreven en komt bodemanalyse, zowel kwantitatief als kwalitatief, aan bod. Vervolgens behandelt de auteur uitgebreid verschillende voedingsstoffen, meststoffen, biostimulanten en micronutriënten. In het laatste deel voegt hij alles samen tot een plan van aanpak om je tuin kerngezond te maken.Prijs € 19,95

Bodem in balans

Uit voorraad leverbaar. Boeken bestellen Uit voorraad leverbaar.